eKuitin avulla kuitit digitaaliseen muotoon

Kun yhden paperisen kuitin käsittely maksaa noin kuusi euroa, tulee eKuitin käyttöönotosta suomalaisille yrityksille noin 0,8 miljardin euron säästöt vuositasolla Taloushallintoliiton mukaan. Nyt siis rohkeasti kokeilemaan ja ottamaan eKuitti käyttöön!

JULKAISTU 03.04.2017

Tiesitkö, miten paljon yhden paperikuitin käsittely maksaa?

Perjantaina järjestettiin TALTIO-hankkeen puitteissa eKuittiin liittyvä tilaisuus Helsingissä.

Katso tästä perjantaina julkistettu video ”Miten pääsimme eroon paperisesta kuitista”:

EKuitti on siis ollut tuotantotestissä, josta on todella hyvää kerrottavaa – se toimii jo nyt!

Kun yhden paperisen kuitin käsittely maksaa noin kuusi euroa, tulee eKuitin käyttöönotosta suomalaisille yrityksille noin 0,8 miljardin euron säästöt vuositasolla Taloushallintoliiton mukaan. Nyt siis rohkeasti kokeilemaan ja ottamaan eKuitti käyttöön!

Nyt tarvitaan liikettä ja toimintaa

Tilaisuudessa eduskunnan puheenvuorosta vastanneen Harri Jaskarin sanoin meidän tulisi löytää yhteiskuntaamme konsensus siitä, että olemme valmiita uuteen suurempaan murrokseen. Esteenä on vain uskalluksen puute. Meillä suomalaisilla tulisi olla kyky kummastella asioita ja siirtyä ajatuksista tekoihin. Liiketoiminnan kehittyminen vaatii nyt liikettä ja toimintaa!

Pirjo Ilolan (Finanssialan Keskusliitto) mukaan kuittivaraston valinta on kaikille vapaaehtoinen. Se on lisäksi ilmainen eikä vaadi mitään investointeja. TALTIO – hankkeen taustalla vaikuttavan taloushallinnon datan rakenteistamisen ja standardoimisen tavoite on eKuitin osalta selvä. Tietosisältö on määritetty juuri nämä asiat huomioiden.

EKuitti tuo myös liiketoiminnan kehittämiselle uusia mahdollisuuksia. Mobiilikäytettävyyden kautta kauppiaat saavat toteutettua entistä tehokkaampaa kohdennettua markkinointia, voivat hoitaa tuotteiden takaisinkutsuja ja toteuttaa vaikka asiakastyytyväisyyskyselyn. Voisiko jonkun laitteen ostokuitti jopa liikkua suoraan huoltoliikkeelle ostohetkellä tulevaisuuden huoltotilausta silmällä pitäen? Liike-elämän on hyvä tunnistaa, että tällaisen uuden mahdollisuuden kautta me voimme miettiä paljon laajemmin asiakastamme.  Mitä kaikkea uutta asiakkaamme saattaisi haluta palveluvalikoimaamme?

Juridiselta puolelta tietosuojakysymykset eKuitin osalta on myös selvitetty, eikä niissä ole mitään estettä edetä – ei edes käyttöönottoa hankaloittavia säädöksiä, kertoi Saara Ryhtä Lexia Asianajotoimistosta.

Mitä hyötyä tästä on tavalliselle kuluttajalle?

Muutosvastarinta on yksi suurimmista pullonkauloista tällaisen uudistuksen edessä. Miten voin tämän jälkeen enää tarkistaa, sainko tuotteesta luvatun alennuksen? Mitä jos tuote onkin veloitettu kaksi kertaa?

EKuitin mukana tulevan matkapuhelimeen ladattavan mobiilisovelluksen avulla kuluttaja voi tarkistaa kuitin heti kassalla omasta matkapuhelimestaan. Samalla hän tulee tallettaneeksi hankkimiensa led-lamppujen takuukuitin kuittiarkistoon. Näin takuun hyödyntämismahdollisuudet paranevat. Samoin tuotteen palautusmahdollisuudet helpottuvat, kun kuitti löytyy helposti ja kulkee aina mukana matkapuhelimen sovelluksessa.

Nyt kaikki ostajat liikkeelle – tämä on tahtoasia!

Kiinnostuitko?

Jos haluat lisätietoa eKuitista käytännössä, esim. näiltä sivuilta löytyy lisätietoa:

https://kuittilompakko.fi/

http://getreceipthero.com/