Se oma juttu löytyi palkanlaskennasta

Riikka Pelkonen työskentelee palkanlaskijana Dextilin palkanlaskentayksikössä. Kuten moni muukin Dextilillä, Riikka tuli taloon harjoittelun kautta ja varsinaisessa työsuhteessa hän on ollut keväästä 2017 saakka.

JULKAISTU 14.02.2018

”Aiemmin työskentelin muun muassa myyjänä sekä myymäläpäällikkönä ja jo silloin minua kiinnosti taloushallinto ja erityisesti palkanlaskenta. Sitten kun olin jonkin aikaa kotona lasten kanssa, niin paluu myymäläpuolelle ei jotenkin enää houkutellut ja päätinkin hakea aikuiskoulutukseen lukemaan taloushallinnon ammattitutkintoa. Erikoistuin koulutuksen aikana palkanlaskentaan ja pääsin harjoitteluun Dextilille Jyväskylän toimipisteeseen”, Riikka taustoittaa.

”Palkanlaskenta tuntui heti kaikin puolin sopivalta minulle, sillä olen aina tykännyt numeroista ja ongelmien ratkaisemisesta. Toisaalta sitten taas tässä työssä pääsee kuitenkin tekemään töitä ihmisten kanssa. Ja onhan tämä myös vastuullista työtä mikä sekin sopii minulle.”

Palkanlaskijan päivät eivät ole pelkkää laskemista

Palkanlaskijan työnkuvaan sisältyy palkkojen laskemisen lisäksi muun muassa järjestelmien ylläpitoa, tilastojen tekemistä sekä yhteydenpitoa asiakkaisiin ja sidosryhmiin. Erilainen selvittelytyö ja palkansaajilta tuleviin kysymyksiin vastaaminen vievät myös paljon aikaa. Riikka on lisäksi vastuussa uuden palkkajärjestelmän käyttöönotosta, mikä tuo oman mausteensa työpäiviin ja -viikkoihin.

”Palkanlaskijalta vaaditaan mielestäni stressinsietokykyä, kun vastaan tulee tilanteita, joita ei heti siinä paikassa voi ratkaista. Täytyy hyväksyä, että kaikkiin asioihin ei voi heti vaikuttaa ja epätietoisuutta pitää hieman sietää. Lisäksi laskupäästä ja sellaisesta sopivasta loogisesta ajattelutavasta on hyötyä”, Riikka listaa.

Mukavien asiakkaiden kanssa on ilo työskennellä

Riikka Pelkonen aloitti työt Dextilillä tuuramalla muita palkanlaskijoita, mutta jo aika pian hän sai vastuulleen omia asiakkaitaan. Riikan mukaan palkanlaskijan työn parhaat puolet liittyvätkin juuri asiakkaisiin.

”Tykkään hirveästi olla asiakkaiden kanssa yhteydessä, varsinkin kun minulla on niin mukavat asiakkaat, joiden kanssa tullaan hyvin toimeen. Vaikka tilitoimistolla tehdäänkin paljon töitä yksin, niin on hyvä, että sosiaalisena ihmisenä pääsee myös sitä sosiaalista puolta käyttämään. Lisäksi tässä työssä tulee vastaan joka päivä jotain uutta ja se tekee tästä niin mielenkiintoista.”

”Oman haasteensa puolestaan tuo se, että palkkoja laskiessa kukaan ei tule sanomaan, että onko lopputulos oikein vai väärin. Oma kanta ja omat ratkaisut pitää siis pystyä perustelemaan. Toki kollegalta voi tietysti pyytää apua, jos on epävarma tilanne, mutta paljon tulee vastaan täysin uudenlaisia tilanteita, joissa pitää tehdä omia päätöksiä”, Riikka kertoo.

Dextili on turvallinen ja luotettava työpaikka

”Dextili tuntui heti harjoittelusta lähtien turvalliselta ja mukavalta paikalta tehdä töitä. Työilmapiiri ja yhteishenki on täällä kohdillaan ja kahvipöydässä juttu luistaa kaikkien kanssa. Työkavereihin on matala kynnys ottaa yhteyttä ja pyytää apua, mikä myös helpottaa työntekoa.”

Dextilin panostukset työntekijöiden liikkumiseen ja hyvinvointiin saavat kiitosta myös Riikalta. Seisomapisteet, jumppapallot, jumppakepit, satulatuolit, liikuntahetket sekä etenkin työnantajan kustantama viikoittainen liikuntatunti näkyvät ja tuntuvat työntekijän arjessa.

”Dextili on työnantajana luotettava ja joustava, muun muassa etätyömahdollisuus ja liukuva työaika on äärettömän hyvä. Lisäksi Dextilissä annetaan työntekijälle mahdollisuuksia kehittyä ja ottaa haltuun uusia taitoja”, Riikka päättää.